Geopolitics & Daily News

Γεωστρατηγική, Άμυνα, Διπλωματία, Εξωτερική πολιτική, Διεθνή σκηνή, Πολιτική & Οικονομία

“Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας, κ. Βενιζέλο!”

«Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας», απάντησε ο κ. Ισκαντάρ Σαφά πρόεδρος των εταιρειών Abu Dhabi Mar (η οποία είναι αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού δημοσίου στην συμφωνία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά) και Priminvest (προσωπική του εταιρεία η οποία απέκτησε τελικώς το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΝΑΕ), όταν ρωτήθηκε αν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η δήλωση αυτή έγινε ενώπιον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κυριολεκτικά στην πόρτα του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, λίγα λεπτά αφού ο κ. Σαφά είχε παρουσιάσει στον κ. Βενιζέλο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ.

«Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε», συνέχισε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας. Για μερικούς η ομολογία του κ. Σαφά δεν μπορεί να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας δεν είναι είδηση. Κι αυτό διότι ακόμη και στην συμφωνία μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική ThyssenKrupp στην Priminvest του κ. Σαφά δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη ούτε και περιγράφεται ως μία εκ των υποχρεώσεων της νέας ιδιοκτησίας η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Εμμέσως, και πάλι ενώπιον του κ. Βενιζέλου με όποια σημασία έχει αυτό, ο κ. Σαφά συνέδεσε ευθέως τυχόν απολύσεις με τις παραγγελίες που θα λάβουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει ακόμη περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα στην εταιρεία. «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα μέρη θα τηρήσουν τις δικές τους», σημείωσε το νέο αφεντικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συνέχισε : «Οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ και η κυβέρνηση θα μας στηρίξουν έναντι των ανταγωνιστών μας, γιατί θα ανταγωνιστούμε με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν την στήριξη των προέδρων και των πρωθυπουργών τους».

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να πετύχουμε», συμπλήρωσε ο κ. Σαφά επισημαίνοντας παραλλήλως ότι «τα ναυπηγεία δεν είναι μόνο γερανοί και προβλήτες, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά με την κουλτούρα, τις ικανότητες και την τεχνογνωσία τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Σαφά παρουσίασε «τα σχέδια που έχει για την ανάπτυξη των ναυπηγείων αλλά και για την απόκτηση νέων παραγγελιών όχι μόνο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και από τα πολεμικά ναυτικά πολλών χωρών», ενώ υποστήριξε ότι το νέο αφεντικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά «αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά την ανάγκη για διαφάνεια, την ανάγκη για διαφανή και ανοιχτή συνεργασία με την κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα εποχή στον ναυπηγικό τομέα στην χώρα μας».

Με τον έμμεσο αυτό τρόπο εκτιμάται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε διά της τεθλασμένης στις πληροφορίες ότι ήδη οι Αραβες της Abu Dhabi Mar και της Priminvest βρίσκονται σε συζητήσεις με τους επικεφαλής των Nαυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου για πιθανή συνεργασία, σύμπραξη ή ακόμη και συγχώνευση.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Νοέμβριος 3, 2010 - Posted by | ΕΛΛΑΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: