Geopolitics & Daily News

Γεωστρατηγική, Άμυνα, Διπλωματία, Εξωτερική πολιτική, Διεθνή σκηνή, Πολιτική & Οικονομία

Μνηστήρες για τις αμυντικές βιομηχανίες.

Σε περικοπές δαπανών από 800 εκατομμύρια έως 1 δισ. ευρώ προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, να συμμετάσχει στην προσπάθεια για την μείωση του ελλείμματος. Τα ποσά αυτά προήλθαν, τόνισε, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στο υπουργείο από μειώσεις δαπανών και την μετακύλιση των παραλαβών.

«Είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος του χρέους κατ’ έτος και συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ.Βενιζέλος.

Για τον νέο Προϋπολογισμό, ο κ.Βενιζέλος είπε το 2011, πέραν από την συνέχιση της δημοσιονομικής ανασυγκροτήσεως, είναι ένα έτος «πραγματικής οικονομίας», με την στήριξη των τομέων όπως ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ, οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ, όχι μόνο μέσω Τραπεζών, αλλά και μέσα από τα εργαλεία που διαθέτει η Κυβέρνησις, όπως το ΕΣΠΑ.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης και στην εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο, είπε, αποτελεί την μοναδική υπεύθυνη πολιτική, την οποία την καταλαβαίνει ο κόσμος κι αυτό αποτελεί και το πρόβλημα «ιδεολογικής κρίσης» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η αντιπολίτευση προσδίδει αντι-Μνημονιακό χαρακτήρα, δήλωσε ότι το ναι ή όχι στο Μνημόνιο αποτελεί «ψευτοδημοψήφισμα». «Εμείς θέλουμε προοδευτικές, άξιες διοικήσεις στους δήμους και τις περιφέρειες, που θα διαχειριστούν το μέλλον τους», είπε.

Σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων στις αμυντικές βιομηχανίες.

Για την κύρωση της συμβάσεως για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί και πρέπει να πληρωθούν. Στις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε, σύμφωνα με την σύμβαση, θα εξετάσουμε τι έπρεπε να είχε πράξει η νέα ηγεσία και τι δεν έπραξε.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε και στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΛΒΟ). Είπε ότι επίκειται η τοποθέτηση συμβούλων, οι οποίοι θα δώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον των επιχειρήσεων. «Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε.

Για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Αεροπορίας-Ναυτικού, επανέλαβε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διαχειρίζονται τα επικουρικά ταμεία προωθώντας σχετικό νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, επεσήμανε ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε προβλήματα του παρελθόντος, λαμβάνοντας » δύσκολες» αποφάσεις με στόχο να συνεχισθεί κανονικά η καταβολή των μερισμάτων στους μερισματούχους.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το συναινετικό κλίμα που επεκράτησε στην Βουλή, κατά τη συζήτηση όλων των θεμάτων αρμοδιότητος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Επίσης γνωστοποίησαν ότι έως το τέλος του έτους θα ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο για την νέα δομή δυνάμεων, που αφορά σε μέσα και προσωπικό, ενώ έως την 15η Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στο ΚΥΣΕΑ η νέα πολιτική εθνικής άμυνας και ασφαλείας.

Αναφέρθηκαν ακόμη στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων δήλωσαν ότι το πολιτικό προσωπικό του ΥΕΘΑ είναι το πλέον κακώς αμοιβόμενο προσωπικό σε σχέση π.χ. με το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο – ανέφεραν – προσερχόμαστε με στόχο την άρση των αδικιών.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Οκτώβριος 5, 2010 - Posted by | ΕΛΛΑΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: