Geopolitics & Daily News

Γεωστρατηγική, Άμυνα, Διπλωματία, Εξωτερική πολιτική, Διεθνή σκηνή, Πολιτική & Οικονομία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μπλόκα των φορτηγατζήδων. «Έμφραγμα» στα λιμάνια, κυβερνητική παρέμβαση ζητά η Διεθνής Ένωση Ναυτικών

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης, με τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων, σε σημεία τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Με έγγραφη παραγγελία του προς το γενικό αστυνομικό διευθυντή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητά να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Είχε προηγηθεί αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από οδηγούς ιδιωτικής χρήσης φορτηγών και εκπροσώπους επιχειρήσεων, οι οποίοι κατήγγειλαν την παρεμπόδιση μετακίνησής τους και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Την Πέμπτη πάντως, το οδικό δίκτυο της χώρας παραμένει ανοιχτό στο σύνολό του, με μοναδική εξαίρεση το δεκάλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Παρατεταγμένα σε 18 σημεία γύρω από την Αττική βρίσκονται περίπου 800 οχήματα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη.

«Έμφραγμα» στα λιμάνια.

Εν τω μεταξύ, κυβερνητική παρέμβαση για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων ζητεί η Διεθνής Ένωση Ναυτικών, καθώς οι εμπορευματικές μεταφορές έχουν παγώσει.

Με σχετική της ανακοίνωση, η Διεθνής Ναυτική Ένωση  καλεί «τους αρμόδιους υπουργούς και την κυβέρνηση για τη λήψη δραστικών μέτρων, προς την κατεύθυνση της άμεσης διακοπής των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ., δεδομένου ότι  ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να ανέχεται όπως οι εκάστοτε  συντεχνιακές διεκδικήσεις διαφόρων Κλάδων, να πλήττουν βάναυσα την οικονομική υπόσταση ακόμα και την ίδια την ύπαρξη εκατοντάδων ζωογόνων εμπορικών επιχειρήσεων και εις βάρος της απασχόλησης των εργαζομένων σ’ αυτές».

Ήδη, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα από 5.000 εμπορευματοκιβωτία ενώ η αγορά ασφυκτιά.

Οι  ναυτικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι «οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. έχουν προκαλέσει την διακοπή της διακίνησης των πάσης φύσεως εμπορευμάτων προς φόρτωση και εκφόρτωση στα εμπορικά πλοία που προσεγγίζουν στα λιμάνια, με επακόλουθο να πλήττουν καίρια και βάναυσα την εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα της Χώρας και ήδη προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις και ανυπολόγιστες ζημίες στον εμπορικό κόσμο, που τόσο έχει επιβαρυνθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και από τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες» και προσθέτουν:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα λιμάνια προκαλεί δυσμενή περαιτέρω επακόλουθα, αφ’ ενός μεν με την παράκαμψη των Ελληνικών λιμένων από τα εμπορικά πλοία για την φορτοεκφόρτωση των φορτίων τους σε άλλα λιμάνια γειτονικών Κρατών, αφ’ ετέρου δε τον επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και προσεγγίσεων των πλοίων των Ναυτιλιακών Εταιρειών, εξαιτίας της εικόνας της αναξιοπιστίας που εκπέμπεται και πάλι».

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σεπτεμβρίου 23, 2010 - Posted by | ΕΛΛΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1 σχόλιο »

  1. Σχόλιο από ΜΑΝΩΛΗΣ | Σεπτεμβρίου 24, 2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: